torsdag den 24. maj 2012

Washington DC - En levende historietime

Efter en 20 timer lang togtur landede vi mandag eftermiddag i Washington DC - USA's hovedstad. Det der gør Washington DC til en by der emmer af magt og overdådighed er, at den til enhver tid sidende Præsident er bosidende i Det Hvide Hus. Byen blev da også bygget til dette formål, da USA's første præsident George Washington i 1791 hyrede den franske arkitekt L'Enfant til at planlægge landets nye hovedstad. Byen er delt op i 4 kvadranter, med Capitol bygningen som centrum. Nord/Syd gaderne har numre og Øst/Vest gaderne har bogstaver. Byen er derfor meget overskuelig.

For første gang tog vi en taxa, da vi var ret udmattede efter den lange rejse. Efter en køretur på ca. 20 min, hvor vi kom forbi mange af byens monumenter, landede vi ved vores hotel - The Allen Lee Hotel. Udefra så det ret forfaldent ud, og vi blev ret nervøse for, hvad det var vi havde rodet os ud i!
Men da vi trådte indenfor så det egentlig meget fint og hyggeligt ud. Vi fik nøglen til vores værelse, og gik spændte afsted for at se, hvor vi skulle bo de næste 11 nætter.
Vi kunne konstatere at værelse 207 er omtrent 7 kvadretmeter stort, og indeholder en seng der er 120x180 samt en kommode, et TV, en vask og et meget abstarkt skab! Men alligevel super hyggeligt og rart. ( Vi kommer hvert fald hinanden ved, da sengen ikke tillader de store armbevægelser!)



Efter en omgang morgenmad (ristet toast og kaffe) havde vi besluttet os for at bruge tirsdagen på at gå i The National Zoo - en gåtur på ca 9 km hver vej. Vi brugte 4 timer på at kigge på alverdens dyr, og vi blev faktisk positivt overrasket over, hvor hyggeligt det er at gå i zoologisk have :) Dagen blev sluttet af med en tur på 'Chopt', vores nye yndlings spisested. Det er en salatbar, hvor man selv vælger hvordan ens salat skal mixes - til dem der kender 'Coldstone' konceptet, så er det lidt derhenad.






Onsdag stod i "De store bygningers tegn". Dagen startede ved Det Hvide Hus, hvor vi fik knipset nogle billeder, inden vi gik mod Det Hvide Hus' Visitor Center. Her så vi en film om Huset's historie og beborer gennem tiderne. Da vi ikke kunne komme ind i selve bygningen var det en god måde til alligevel at få set de fine rum.
Herefter gik turen videre mod Capitol bygningen. Her sidder den Amerikanske Kongres, som består af Senatet og Repræsentaternes Hus. Klokken var ved at være mange her, men vi var heldige at komme med på den sidste tur op i kuplen, hvor vi fik taget nogle fine billeder. Ud over det utrolig flotte loft, stod der også skulpturer af bl.a. Martin Luther King og Eisenhover.
Da vi kom ud igen begyndte det at STYRTE ned, så vi blev nødt til at gå i læ under et stort træ. Her blev vi overfaldet af fluer, men alternativet var at blive driv våd, så vi blev stående. Det gjorde ikke det hele bedre, at det begyndte at lyne og tordne helt vildt!
Da det endelig stoppede med at regne, satte vi det lange ben foran, for at nå hjem inden det bgyndte igen. Det nåede vi ikke, så vi måtte løbe i læ igen!



Vi lavede en videohilsen inde i Capitol Bygningen, den kan ses ved at trykke på linket nedenfor:
http://youtu.be/8547BJUeDTg

Efter at have snakket med dem derhjemme torsdag morgen, satte vi kursen mod Lincolm Memorial Building. Der var enromt mange mennesker, men det blev forståeligt, da vi så den flotte udsigt der var derfra! Inde i bygningen var en kæmpe statue af en siddende Abraham Lincoln, som nærmest sad og tronede ligesom en græsk gud.


Herfra gik vi videre over Arlington Memorial Bridge, for at nå til 'Arlington National Cemetary' - en kæmpe kirkegård, hvor der bl.a. er tusindvis af hvide mindesten for faldne amerikanske soldater fra bl.a. Vietnam Krigen, Anden Verdenskrig og Irak.


Stedets helt store trækplaster må dog siges at være John F. Kennedys gravplads. Præsidenten blev myrdet i Dallas i 1963, og han og hans familie ligger nu begravet på 'Arlington National Cemetary', hvor "Den Evige Ild" brænder foran deres gravsted. Der var en meget speciel stemning ved gravstedet, da alle de besøgende var meget stille og fattede mens de gik rundt der.



Herfefter gik vi forbi 'De Ukendte Soldaters Grav', hvor en mindehøjtidelighed var igang. Vi gik videre mod udgangen for at gå mod Pentagon - United States Department of Defense. Her ville vi se det mindesmærke som er kommet til, efter bygningen d. 11 september 2001 blev udsat for et terrorangreb, som dræbte 184 mennesker i alderen 3 til 71 år. Også her var der en meget speciel stemning, folk gik rundt mellem stenene, hvor nogle græd mens andre gik fattede rundt, for at mindes de uskyldige ofre for det forfærdelige angreb.



Nu havde vi så ondt i vores fødder, at vi blev enige om at tage Metroen tilbage til byen. Her gik vi i 'Frozen Yo' for at blande is - mmh ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar